fbpx

Familie- og parterapi

Ved Marie Ostermann

Samtaleterapi – for individuelle, par eller familier.

Det er en helt særlig oplevelse af ubetinget kærlighed og sammenhørighed i familien at vente et barn og opleve fødslen og det nye familieliv. Det at få et barn medfører ofte også en ny sårbarhed for kommende/nybagte forældre og familier. Sårbarheden kommer, når vi rammes af de udfordringer, der også er forbundet med det at blive forældre eller at udvide familien med en lille ny. Står du/I med udfordringer, som I har svært ved at håndtere, kan det være givende at få hjælp fra en familie- og parterapeut.

I individuel samtaleterapi kan jeg hjælpe dig til nænsomt at finde eller genfinde din balance, sådan at du kan mærke, hvad du har brug for og hvad dine værdier, behov og længsler er. Alt sammen med det formål, at du bliver klogere på dig selv og din rolle som mor/far/individ og kan bruge de ressourcer, du har i dig. Terapi handler om din udvikling og om, at du får hjælp til at kunne hjælpe dig selv.

I familie- og parterapi engagerer vi os i hinanden og åbner muligheden for positiv forandring i vores relationer. I familie- eller parterapeutiske samtaler kan jeg hjælpe jer til at kommunikere bedre med hinanden, genoptage den positive kontakt og se bag om jeres konflikter og se de kærlige intentioner og motiver, I hver især har som forældre, partner eller barn i familien. Jeg kan også hjælpe jer til at se sammenhænge i jeres børns reaktioner. Alt sammen med det sigte, at I kan trives bedre som familie og par. Udgangspunktet for familie- og parterapien er for mig, at kærligheden er drivkraften bag vores handlinger i enhver familie, også selvom det ikke altid ser sådan ud på overfladen. Kærligheden er også motivationen for udvikling.

Jeg tager udgangspunkt i jeres unikke situation og behov. I kan både komme individuelt, som par eller hele familien, det afhænger af, hvad I vil have hjælp til. Jeg har tavshedspligt og opfylder Dansk Psykoterapeutforenings etiske retningslinjer.

Familie-, par- eller individuel terapi kan fx være relevant hvis:

  • I vil forebygge konflikter i jeres kommende familieliv
  • du/I føler stor usikkerhed som nybagte forældre
  • I er urolige for eller udfordret af søskendes reaktioner på det lille nye familiemedlem
  • der er højt konfliktniveau mellem jer som forældre
  • I oplever at kontakten mellem jer forældre er mangelfuld og I savner intimitet.
  • I er uenige om tilgangen til jeres børn/opdragelse
  • I ofte har svært ved at kommunikere på en måde, så I hver især oplever at blive hørt og forstået.
  • Et eller flere børn i jeres familie generelt ikke trives
  • I er en sammenbragt familie, med dine, mine og vores børn.
  • I har haft et svært forløb i forbindelse med graviditet og fødsel.

 

Læs mere om Marie Ostermann

Book en tid:

Ved spørgsmål, er det muligt at sende en mail til Marie kontakt@marieostermann.dk.

Individuel terapi - 1 time

800 ,-

Parterapi - 1 1/2 time

1100,-

Familieterapi/rådgivning - 1 1/2 time

1100,-