fbpx

Foredrag – Funktionel Bækkenbund & Delte Mavemuskler

– v. fysioterapeut Camilla Hofman Hansen

Kom med til foredrag hos Family Zoo, når vi samles i vores sal med fysioterapeut, Camilla Hofman Hansen, til et foredrag om Funktionel træning af bækkenbunden, delte mavemuskler og hverdagens træningspotentiale.

Mødre er de sejeste i verden. Uagtet fødslens forløb, så har de skabt båret og født et lille individ. Den første tid er der ofte fuld fokus på den lille nye. På at lande i sine nye roller og i familien. Det er bare ikke altid, at der er så stor fokus på MOR.

De fleste kvinder ved, at det er godt at træne bækkenbunden efter en fødsel og så er det ellers igang med knibeøvelserne. men hvordan tager man hånd om mavemusklerne og et evt kejsersnit?

Når man skal styrke bækkenbunden…

  • Hvordan kniber man bedst?
  • Kan man knibe for meget? Eller for lidt?
  • Kan bækkenbunden blive opspændt og få myoser?
  • Har jeg arvæv i min bækkenbund efter fødslen?
  • Hvordan træner jeg bækkenbunden funktionelt?

Og mavemusklerne…

  • Samler de sig selv efter graviditeten?
  • Er der noget jeg kan gøre for at støtte dem på vej?
  • Er der noget jeg ikke må og er det farligt?
  • Hvis jeg har fået kejsersnit, har det så betydning for min aktivering af mavemusklerne?
  • Hvornår må jeg lave mavetræning igen?

En stor andel af kvinder med tendens til svaghed eller gener i bækkenbunden, og ligeledes kvinder med delte mavemuskler, har faktisk lige så store udfordringer med en ineffektiv bækkenbund og en overaktiv bækkenbund, som reel svaghed i muskulaturen. Det påvirker hinanden. Og en meget større andel har udfordringer med en uelastisk bækkenbund som følge af arvæv.

Et kejsersnit kan ligeledes give arvæv, der gør det svært at aktivere mavemusklerne. Og så er der altså også yderst mange kvinder, der er usikre på, hvordan de skal hjælpe mavemusklerne på vej tilbage, hvordan de skal navigere i tilstanden “rectus diastase” og på hvordan de kan bevæge sig godt og frit igen.

Vi kan nørde meget mere og meget længe om dette emne og nu får vi endelig muligheden sammen med Jer! Dette er et oplæg, hvor I vil få svar på ovenstående og meget mere. Og ikke mindst er det et oplæg om hvordan kropsstammen hænger sammen og hvordan vi efter fødslen udnytter det potentiale, som hverdagen byder på for at bevæge sig stærk.

Foredraget er til kvinder i alle aldre. Det er aldrig for sent, at fokusere på din bækkenbund, dine mavemuskler, din holdning og din måde at bruge kroppen på.

Camilla Hofman Hansen – Klinik for Delte Mavemuskler
Camilla er indehaver af Klinik for Delte Mavemuskler. Hun har mange års erfaring indenfor vejledning og behandling af kvinder efter fødsel og brænder for at vejlede kvinder i at genvinde styrke og muskulær balance i kroppen efter graviditet og fødsel. Camillas viden og interesse omkring kvindekroppen har altid haft et stort fokus på før- og efterfødselsproblematikker, herunder bækkensmerter, kejsersnit og delte mavemuskler (rectus diastase).

Kroppen skal kunne fungere optimalt i et funktionelt perspektiv – dvs. at kunne mestre dagligdagen med børn og andre fysiske mål, tilrettelagt den enkelte og med respekt for den tid, en mor har til rådighed i en travl hverdag. Derfor spiller lifehacks og dét at optimere hverdagens bevægelser en stor rolle i Camillas vejledning.
Camilla tager desuden imod klienter i klinikken hos Family Zoo. Her tilbyder hun, sammen med hendes kompetente kollegaer, fysioterapeutiske behandlinger med særlige kompetencer indenfor fertilitetsfremmende behandling, graviditet, underlivsproblematikker, inkontinens, kejsersnit og rectus diastase. Se hjemmesiden for mere info om de enkelte fysioterapeuters kvalifikationer.

Det praktiske
Foredraget foregår i salen hos Family Zoo, hvor I vil befinde Jer behageligt på vores bløde madrasser. Der er selvfølgelig plads til amning, bleskift, babygråd og babygrin. Barnevognen kan stå lige udenfor vinduet i vores aflukkede baggård og er i din synsvinkel hele tiden, hvis baby sover udenfor i de rolige omgivelser.

Caféen har åbent fra 9.00 – 16.00 og her er I meget velkommen før eller efter foredraget, hvor I kan slukke tørsten eller få stillet sulten.

Hvornår:

1 onsdag hver anden måned kl. 13.15 – 15.15

Antal:

16 personer

Pris:

250,-

Det er en god ide at booke din plads i god tid, da foredragene hurtigt bliver booket op. Spørgsmål til eventet, så ring på
+45 31 10 17 87 eller send os en mail kontakt@familyzoo.dk

Onsdag d. 10. november 2021
13.15 - 15.15
250 DKK