fbpx

Foredrag – Vuggestueklar

– Rikke Lindberg Viuf

Kom med til rådgivningsforedraget for forældre, ‘Vuggestueklar – Giv dit barn den bedste start’, hos Family Zoo, når vi samles i vores sal med Pædagog, Rikke Lindberg Viuf.

Barnets første dag i vuggestuen er en stor begivenhed for både forældre og barn, og det er noget, der vækker mange følelser hos de fleste forældre. Samtidigt er det en tid, der godt kan være belastende for det lille barn. Mange spørgsmål melder sig derfor hos de fleste forældre.

Indkøringen er Jeres første vigtige tid i vuggestuen – Hvordan ser den ud? Hvordan kan den tilrettelægges? Kan man forberede sig til en god start? Hvad kan du som forælder gøre for at sikre dig, at dit barn får den blidest mulige indkøring? Og hvad hvis man hellere vil noget andet end vuggestue – findes der alternativer? Stiller du dig selv disse spørgsmål og måske mange flere, så er foredraget her et godt sted at starte.

Til foredraget giver Rikke dig:

– Et indblik i livet i vuggestuen
– Vejledning og tips til den bedste indkøring for barn og familie
– Inspiration til et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem hjem og institution
– Viden om den pædagogiske praksis.

Forberedelse
Vi taler om hvordan man finder et dagtilbud – En vuggestue, en dagpleje eller andre former for pasning. Ved besøg hos institutionen – Hvad kan man spørge om? Dagtilbudsloven – Kan man stille krav?

Hvad er en vuggestue?
Rikke gennemgår hvordan en typisk dag i vuggestuen ser ud fra morgen til aften med  med 12 børn og 3 voksne med vægt på rammer, normeringer og minimumsnormeringer. Hvordan ser det ud? Hvem er sammen med dit barn og hvordan? Du får et indblik i vilkår for samarbejde og planlægning gennem beskrivelser af pædagogiske arbejdsprocesser omkring tilknytning, tryghed, dannelse og læring. Og så taler vi også om, hvilken betydning situationen med COVID-19 har fået for det daglige arbejde.

Opstart & indkøring
Tilknytning, adskillelse og tryghed – Et oprids af indkøringens forskellige faser og reaktioner. Hvad er de pædagogiske overvejelser og metoder? Hvordan kan du bedst forberede dit barn på den store dag?

Kommunikation & samarbejde
Hvilke muligheder er der i samarbejdet mellem pædagoger og forældre? Hvordan kan vi skabe de bedste vilkår ud fra et klart fokus på barnets perspektiv?

Derudover vil der være rig mulighed for løbende at stille spørgsmål. Du kan altid præge foredraget ved at spørge, kommentere og reflektere undervejs.

Rikke Lindberg Viuf
Rikke Lindberg Viuf har mere end 20 års erfaring fra københavnske vuggestuer og børnehaver. Rikke er uddannet pædagog og er under uddannelse til familieterapeut. Ud over at afholde foredrag tilbyder Rikke også individuel rådgivning og samtaleforløb, hvor I sammen kan forberede starten på vuggestuelivet med omsorg og respekt for Jeres barns behov og for Jeres families værdier og strukturer. Rikke er optaget af at støtte forældre til at give deres børn de bedste vilkår i det første møde med institutionslivet. Læs mere om Rikke og hendes foredrag på vuggestueklar.dk

Det praktiske
Foredraget foregår i salen hos Family Zoo, hvor I vil befinde Jer behageligt på vores bløde madrasser. Der er selvfølgelig plads til amning, bleskift, babygråd og babygrin. Barnevognen kan stå lige udenfor vinduet i vores aflukkede baggård og er i din synsvinkel hele tiden, hvis baby sover udenfor i de rolige omgivelser.
Caféen har åbent fra 9.00 – 16.00 og her er I meget velkomne før eller efter kurset, hvor I kan slukke tørsten eller få stillet sulten.

Hvornår:

En onsdag hver anden måned

Antal:

16 personer

Pris:

PRIS (DKK) 250,-

Mødregrupper på minimum 3 tilmeldinger til samme foredrag får 20% rabat. Skriv en mail til kontakt@familyzoo.dk (inden du booker) for at modtage Jeres rabatkode.

Det er en god ide at booke din plads i god tid, da foredragene hurtigt bliver booket op. Spørgsmål til eventet, så ring på
+45 31 10 17 87 eller send os en mail kontakt@familyzoo.dk

Onsdag d. 20. oktober 2021
13.30 - 15.00
250 DKK
Onsdag d. 15. december 2021
13.30 - 15.00
250 DKK