fbpx

Scanninger

Ved Cyclus Klinik

Tidlig scanning
Uge 6+0 – 12 (Scanningen foregår oftest fra maven, i nogle tilfælde som vaginalscanning)

Fra 5 fulde uger kan vi se at graviditeten sidder i livmoderen. Med ultralyd kan man med en tidlig scanning se det lille hjerte slå, fra uge 5+5. Når man har set hjertet slå, er risikoen for at abortere meget lille.

Pris (DKK) 500,- (Rabat på nr. 2 og nr. 3 tidlig scanning)

Nakkefoldsscanning
Fra uge Uge 11+3-13+6 kan du få en beregning af sandsynligheden for at få et barn med Downs syndrom.

Pris (DKK) 1.000,- (tilskud fra Sygeforsikring danmark på 300,-)

Kønsscanning
Du kan få en kønsscanning allerede fra uge 14+0, og du har kønsgaranti. Det betyder, at vi scanner, indtil vi har set kønnet med sikkerhed. “Gemmer” babyen sig eller skulle du en sjælden gang opleve at vi ikke kan fastslå kønnet i første omgang, får du naturligvis en ny tid uden beregning.

Pris (DKK) 500,- (15 min afsat og ca. 10 min scanning inklusive vægt)

Pris (DKK) 700,- (30 min. afsat og ca.20 min scanning inklusive vægt og tidlig misdannelsesscanning)

Trivselsscanning og tilvækstscanning (fra uge 14-41).
Scanning mht. trivsel og tilvækst er et godt valg, når du vil sikre dig at graviditeten udvikler sig som den skal. Vi kigger  babyen grundigt igennem,  måler vægt og fra uge 24 måler vi også flow i navlesnoren for at konstatere, om blodgennemstrømningen fra moderkagenom giver babyen ilt nok. Vi bestemmer moderkagens placering, vurderer fostervandsmængde og vi undersøger hvordan barnet ligger Scanningen foregår i både 2D-3D/4D

Pris (DKK) 500,- (15 min. afsat og ca. 10 min scanning)

Pris (DKK) 700,- (30 min. afsat og ca. 20 min scanning)

Misdannelsesscanning
Fra uge 18-22 kan du få komplet vurdering af barnets vækst og om alle vitale organer udvikler sig som de skal. Med andre ord; vi undersøger babyen fra top til tå Ønsker du at vide kønnet, fortæller vi naturligvis også det.

Pris (DKK) 1.000,- (tilskud fra Sygeforsikring Danmark på 300,-)

3D scanning
Det er i princippet muligt at foretage en 3D scanning gennem hele graviditeten. Jo ældre barnet er, jo mere babyagtigt ser den også ud. Vi anbefaler en 3D scanning i uge 24-33, men det optimale tidspunkt er i reglen uge 28-32, når du vil have de bedste billeder af især ansigtet. Her har babyen fået små buttede kinder og der er mere mimik end tidligere i graviditeten. Omvendt må babyen ikke være for stor. Det kan nemlig være et problem at fremstille 3D billeder til allersidst i graviditeten. I ugerne optil fødslen fylder barnet næsten hele livmoderen og der er ikke længere så meget fostervand. Og netop mængden af fostervand er afgørende for 3D billedernes kvalitet.

Pris (DKK) 1.000,- (30 min.)

Pris (DKK) 1.400,- (45 min.) *Putter babyen sig ved den store 3D scanning får man en re-scanning uden beregning

Læs mere om Cyclus Klinik