fbpx

Motorisk tjek

Ved Mette Vainer Wegloop

Er du usikker på om dit barns motorik er god nok? Har der været mange startvanskeligheder? Er dit barn for tidligt født? Hvad end årsagen er, kan Mette tjekke dit barns motoriske udvikling.

Vejledning, observation og supervision
Det motoriske tjek er en screening og observation, hvor Mette bruger sine mange års erfaring med babyer tilsat sin ergoterapeutiske viden til at give en relevant og kvalificeret udtalelse om barnets motoriske udvikling.

Børns motoriske udvikling består af mange forskellige aspekter – alt fra motorik til psykosociale forhold. Mette tjekker de basale ting som kontakt-, sutte-, pludre-, legeevne, samt de specifikke motoriske evner barnet skal kunne i den pågældende fase. Som eksempel kan nævnes gribe/slippe, lægge puslespil, grovmotorik som at stå, sidde, kravle, gå, hoppe, løbe, gå på trapper, rejse sætte sig med videre. Elementer som tonus, hypermobilitet og sansemotoriske spørgsmål bliver også vurderet. De mere psykosociale forhold såsom separationsevne, om barnet er åbent, legesyg, glad, særligt følsomt, meget stille med videre, tager Mette også med i sin samlede vurdering om dit barns motorik og udvikling.

Mette kommer altid til jer og vurderer forholdene i barnets eget hjem.
Mette laver en mundtlig vurdering udfra, hvad hun ser, og instruerer i øvelser og elementer, der skal tilpasses. Hvis Mette råder til, at barnets institution bliver involveret, er institutionens personale velkomne til at kontakte hende for en uddybet forklaring. Ønsker I en skriftlig udtalelse om barnets motoriske udvikling, laver Mette gerne sådan en mod betaling.

Vurderer Mette, at barnet skal videre til andet tjek eller spørge anden til råds hos evt. læge, psykolog, PPR, sundhedsplejerske eller alternativ behandler anbefales det naturligvis. Mette er stor tilhænger af, at vi alle har forskellige evner og indfaldsvinkler, så hun er ikke tilbageholdende med at anbefale andre faggrupper eller metoder.

At blive nybagte forældre kan være en stor mundfuld og tingene er ikke altid lige nemme. Typiske problemstillinger indenfor f.eks. søvn, mad/spisning, amning, grænser, overstimulering, søskende, rutiner med videre er noget Mette ofte kommer omkring i kontakten med småbørnsfamilier, og vurderer hun, at der skal særlige redskaber til at lette disse ting eller indøvelse af nye mønstre, tager hun det med på sine hjemmebesøg.

Læs mere om Mette Vainer Wegloop

Kontakt:

Ved spørgsmål, er det muligt at ringe til Mette på +45 20 86 62 85 eller sende en mail til mette@tumlastik.dk.

Motorisk tjek med mundtlig udtalelse

700,-

Motorisk tjek med skriftlig vurdering

695,- pr. time + 700,- for selve tjekket